Nyd kaffen uden omme tandhalse - Nyd kaffen uden ømme tandhalse
Der er ikke noget bedre end en herlig kop varm espresso – eller en kop iskold iskaffe for den sags skyld. Det kommer an på situationen og vejret, hvad man lige foretrækker, men uanset hvad er det skønnest, hvis man kan nyde den varme eller iskolde drik, uden at man får isninger i tænderne. Isninger i tænderne er et irriterende fænomen, som ofte skyldes, at man har slidt sine tandrodshalse for meget ved tandbørstningen. Hvis for ihærdig brug af tandbørsten har betydet, at man får blottet tandhalsene, kan der kommer isninger i tænderne, når de kommer i kontakt med varmt eller koldt. For eksempel varm kaffe eller en frostvind en vinterdag.

Man kan gøre meget selv

Man kan heldigvis gøre en del selv for at undgå at skabe slid på tandhalsene. Blandt kan man bruge en ultrablød børste, børste i små cirkler eller allerbedst anvende en elektrisk tandbørste, der børster tænderne ved hjælp af små, cirkulære bevægelser – eller ultralyd, for de nyeste udgavers vedkommende. Hvis man vil finde den bedste maskine til at lave sin espresso på, så man kan nyde kaffen i fulde drag, kan man på nettet finde en fuldauatomatisk espressomaskine test, der sammenligner de forskellige typer. Her kan man også se, hvilke maskiner, der skummer mælken bedst og laver den bedste crema – det sidste har dog lige så meget med bønnerne at gøre som med kaffemaskinen.

Klar til at møde dagen

Med velplejede tænder uden ømme tandhalse og smagen af en god kop kaffe i munden er man klar til at møde endnu en dag, hvad enten man er travl på job eller er så privilegeret, at man kan nyde tilværelsen derhjemme.